Ads 468x60px

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ iPHONE 5

Σε λίγες μέρες θα γίνει η παρουσίαση του iPhone 5 από την Apple. Στην δημοσιότητα βγήκαν μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα έχει το όπλο της Apple και είναι τα παρακάτω :


- A5 επεξεργαστή dual core
- 1GB RAM
- Κάμερα 8 megapixel
- Chip Qualcomm GSM/CDMA
- Assistant (Siri – iOS 5)
- Voice to text (Nuance – iOS 5)



Το πλεονέκτημα του Α5 επεξεργαστή που θα διαθέτει το κινητό είναι ότι θα τρέχει γρηγορότερα εφαρμογές και θα κάνει πολύ πιο γρήγορο το multitasking ακόμα και σε διεργασίες που δεν θα βλέπει ο χρήστης. Βέβαια σε αυτό βοηθάει και η μνήμη που είναι 1GB.


H κάμερα θα είναι εκπληκτική ειδικά εάν συνεχίσει να χρησιμοποιεί φακούς της Sony που αυτό θα κάνει τις νυχτερινές λήψεις ακόμα πιο καταπληκτικές.Για την ημέρα δεν το συζητάμε ότι οι φωτογραφίες θα είναι άπιαστες σε ποιότητα και δεδομένου του επεξεργαστή μπορεί να έχουμε γρηγορότερους αλγόριθμους συμπίεσης.


To Qualcomm Gobi baseband chip μπορεί να λειτουργήσει και σε GSM και σε CDMA δίκτυα. Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα μπορεί να πουλά το iPhone σε όλες τις χώρες του πλανήτη και οι χρήστες να έχουν πρόσβαση όπου και να πάνε.


Το Assistant αν λειτουργήσει θα είναι σίγουρα μία φοβερή καινοτομία. Οι χρήστες θα κάνουν ερωτήσεις στο κινητό και αυτό θα τους απαντάει. Για παράδειγμα θα ρωτάει ο χρήστης που μπορώ να φάω ιταλικό φαγητό και το κινητό θα έχει έτοιμη την απάντηση. 


Τέλος το voice to text που χρησιμοποιούν ήδη άλλες εταιρείες θα μπορεί ο χρήστης να στείλει είτε SMS είτε e-mail λέγοντας τι θέλει να γράψει και το κινητό να το γράφει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου